Een eenvoudige postzegel

Ik ben een groot reiziger. Overal heb ik over de aardbol gezworven en alle weersomstandigheden heb ik getrotseerd. Geen enkele manier van reizen was me te veel: of het nu was per arrenslee, te paard of op de rug van een kameel. Geen enkel transportmiddel te land, ter zee of in de lucht heb ik onbenut gelaten en ik heb me zelfs gewaagd in een onderzeeër, een luchtballon en een raket. Ik ben ook de grootste kunst-en portretverzameling ter wereld. Veel helden en heldinnen van de mythologie staan op mij afgebeeld.

Ook toon ik u de bekende en minder bekende grootheden aller tijden, koningen en koninginnen, farao’s en presidenten, prinsen en prinsessen, dichters en nationale helden, keizers en ontdekkingsreizigers, sportlieden en architecten, piloten, artiesten, avonturiers, opperhoofden, uitvinders, musici en martelaren, toneel- en romanschrijvers, sjahs, sultans, heiligen en vissers. Zelfs vindt men op mij de wonderbaarlijke gestalten van de feniks, de draak, de eenhoorn en de centaur afgebeeld. Ik ben het grootste museum ter wereld en tegelijkertijd de best miniatuur encyclopedie. Ik neem u mee op reis naar gemeentes, landen en continenten en leid u naar de meest afgelegen streken ter wereld. Ik laat u bergen, zeeën en valleien zien, oceanen, rivieren, meren, watervallen, warmwaterbronnen, havens, bruggen en dijken, primitieve kano’s, schepen en moderne oceaanstomers, monumenten en beelden, kastelen, kathedralen, kerken moskeeën, tempels en ruïnes, ook alle middelen van transport, van auto tot zeppelin, van stoomboot tot ruimteschip. Ik geef een beschrijving van alle takken van sport en ook van een groot aantal ambachten, gewoonten, rituelen en ceremonies.

Zelfs bijna alle bestaande vogels, zoogdieren, vissen, vruchten en bloemen kunt u op mij aantreffen. Ik laat u de gruwelen van de oorlog zien, maar ook de weldaad van de vrede, de problemen veroorzaakt door emigratie, het verdriet om de armoede en de honger. Ik vertel niet alleen sprookjes en de legenden van alle beschavingen, maar ook de avonturen van Don Quichot. Op mij kunt u ook de symbolen van kunst en cultuur zien, de handel, de bodemschatten, de landbouw, de uitwisselingen, de bouwkunst en alle andere menselijke krachtinspanningen. Ik herdenk expedities en reizen, ontdekkingen en uitvindingen en alles wat het leven de moeite waard maakt.

Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen bewonderen mij en ik, in al mijn verschillende gedaanten, bied hen plezier, ontspanning en afleiding. En toch ben ik maar een eenvoudige postzegel!

Bron: overgenomen uit Grunopost, (oorsprong onbekend)

Copyright © 2009- Statuut 80
Design: Ben Koopmanschap